Rapport från LBC-ruschen i Lima 7 mars 2020

Rattens rallyåkare ställde mangrant upp då det enda vinterrallyt i våra trakter gick av stapeln idag.

Ida Bood blev blixtinkallad att läsa åt Sebastian Eriksson Hagfors MK. Tyvärr lossnade oljekylaren till motorn i slutet av SS 1 vilket de fick bryta på transporten till servicen. De låg då på en 5:e plats totalt.

I A-B förare Grupp E segrade Patrik Westerberg och Erik Larsson klart vid premiärturen med deras nyinköpta Honda Civic.

André Nygren och Emil Olsson låg på en tredjeplats i klassen och 27 totalt då naturen kallade på SS 2 och där blev de. Med egna krafter kom de loss men hade tappat för mycket tid och beslutade att bryta.

I klass Appendix K tog Anders Rådström och Lars-Ove Larsson Fryksdalens MK sin nyinköpta Volvo 242 .a till en 5:e plats,

Kenneth Thomasson och Per Wiksten gick ut hårt och låg på 6:e plats totalt när de lade bilen på sidan mitt inne av SS 3 vilket gav dem en trevlig dag i rallyskogen innan servicegänget kom och välte dem rätt.

Anton Larsson och Jim Hilmersson tog en 3:e plats av 10 startande i 1300 rallycup.

Peter Johansson med förare Göran Fredriksson Fryksdalens MK en 6: plats och Robin Kollfelt med förare Jan Henriksson Finnskoga MK en åttondeplats av totalt 10 startande.

Klassen 4 WD fick till slut en Rattenåkare i mål genom Benny Melander som lotsade Örjan Vahlund till en 15 plats av totalt 29 startande i klassen.

I C-förare Grupp E tog Per Westerberg och Per Täppers en tredjeplats av fem startande. Det var tredje gången gillt för dem att åka ihop och nu gick det ända till mål. Ove Björklund skulle egentligen ha åkt ihop med Per Täppers men då Ove i ett sent skede var tvungen att lämna återbud lånade han ut sin bil till Per Westerberg som fullföljde uppdraget med den äran.

Summa summarum: En härlig dag i Lima med riktig vinter och välplogade sträckor.

PER65

Dela nyheten:
  • Facebook
  • TwitThis